top of page

נעים להכיר!

שמי ליאת, אמא לשלושה בנים במערכת החינוך הממלכתית, הלומדים בתיכון, בחטיבת הביניים ובבית ספר יסודי.
כשילדי היו בגיל הגן, נהנתי מהיכולת שלהם להיות סקרנים, לחקור, לשאול שאלות, ולצבור ידע רב בתחום העניין שלהם. היכולת שלהם ללמוד דברים חדשים ולהוביל את הלמידה שלהם היתה מדהימה. התפקיד שלי היה לאפשר להם ללמוד, לתת להם סביבה תומכת ולחשוף אותם לאפשרויות השונות.
לא עשיתי זאת לבד, מלבד בן זוגי והמשפחה הקרובה, למדתי מהמטפלות השונות שטיפלו בהן, מהגננות ומהסייעות בגנים. היה לי ממי ללמוד.

 

כאשר הם הלכו לבית הספר, משהו השתנה: אמרו להם מה ללמוד, אמרו להם שבכל תחום יש נכון ולא נכון, לא היתה להם שום בחירה, הם היו צריכים ללמוד בקצב הלמידה של 35 ילדים אחרים ואחר הצהריים הם נאלצו להכין שיעורים. כך שכבר לא נשאר להם זמן ורצון להיות סקרנים ולהרחיב את הידע בתחומים שנלמדו בבית הספר.

 

כבוגרת החינוך הממלכתי, היה לי קשה לדמיין שדברים יכולים להתנהל אחרת בבית הספר, אבל הבנתי שמשהו פה לא נכון, לא מתאים לילדים שלי.
בשנים האחרונות, ברור לכולם שמערכת החינוך צריכה להיראות אחרת. עם השינויים הטכנולוגיים ועם השינויים בעולם התעסוקה תפקיד המורה השתנה והפך למורכב יותר ובתי הספר נדרשים להתאים עצמם לצרכים חדשים.
תפקיד המורה כמקור ידע הצטמצם וגדל תפקידו כמנחה, כמאיץ ומעודד למידה, כמסייע בהבנת מצבים חברתיים, כמפתח חשיבה ביקורתית ועוד.

ובתי הספר נדרשים להשתנות וללמד מיומנויות, טכנולוגיות וכישורים הנדרשים למאה ה- 21.

 

מנהלים, מחנכים ומורים, שהתחילו בשנים האחרונות ומתחילים בימים אלו, להוביל שינוי, להכניס לכיתה את הסקרנות שלהם, את העניין שלהם במקצוע ואת תפיסות הלימוד שלהם, הם החלוצים בראש המחנה.

לא פשוט להיות חלוצים: הם מחפשים את הדרך הנכונה, הם עושים טעויות והם מתמודדים עם התנגדויות וקשיים. אבל העשייה שלהם סוללת דרך חדשה.

 

כיועצת ארגונית ומנחת קבוצות אני יודעת כמה קשה להוביל שינוי.
אני יודעת שמה שמקל על הובלת השינוי היא תמיכה של הסביבה, במיוחד תמיכה של בעלי תפקיד דומים אשר מתמודדים עם אתגרים דומים.

 

בשיחותי עם מורים, מחנכים ומנהלים אני שומעת על הרצון לשנות אבל גם על הקושי ועל הצורך בהכוונה.

בנוסף, שינוי לא יכול להיעשות רק אצל הצוות החינוכי, גם ציבור ההורים צריך להיות שותף לשינוי. כל אחד על פי דרכו, חלק בשותפות פעילה וחלק בהבנה שהם שולחים את הילד למערכת חינוך השונה מזו שבה הם למדו בילדותם.

 

לכן, אני מקווה שבלוג זה יהווה:
מקור ידע לאופן יישום פדגוגיות חדשות בבתי ספר – קשיים, הצלחות, טיפים
• פלטפורמה להתייעצות ולהחלפת דעות של הורים, מורים, מחנכים ומנהלים בנושא שותפות הורים מורים והתאמת מערכת החינוך למאה ה-21

 

ממליצה להכנס לעמוד רוצים ללמוד יחד? על מנת לקדם שותפות וחינוך עדכני כבר בשנת הלימודים הנוכחית.


יחד נוביל את חינוך ילדינו למקום טוב יותר ומתאים יותר למאה ה- 21.

יחד מובילים שינוי.

הצטרפות לרשימת התפוצה

תודה שהצטרפת!

bottom of page